Bevilgning til ny fotballbane i Nord-Syria

Publisert: 21.12.16
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet gir 5 000 kroner til et prosjekt for å få i gang idrettsaktiviteter i Kobanê nord i Syria. Byen ble 80 prosent ødelagt i 2015 og barna i byen Kobanê i nordlige Syria mistet mye i krigen: familiemedlemmer, hus og skole.

Fotballeder Per Ravn Omdal, politiker Erling Folkvord og samfunnsviter Monika Gulmoen har tatt initiativ til foreningen «Fotballbane for jenter og gutter i Kobanê».

– Gjenoppbygging av byen er i gang, men byen mangler alt. Livsnødvendige tiltak må tas først. Ungene får skolegang i midlertidige lokaler. Men ikke så mye mer. Vi vil gi jenter og gutter i byen en, eller helst flere, fotballbaner. Et lyspunkt. En mulighet til å utfolde seg i fellesskap, lek og glede, skriver initiativtakerne på hjemmesiden kobanebane.no.

Foreningen har direkte kontakt med de demokratisk valgte myndighetene i byen. Myndigheter og foreningen har inngått en avtale om plassering og bygging av en fotballbane. Formålet er å fremme masseidrett for begge kjønn.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.