– Vi har mistet en god venn!

- innholdet kan være utdatert

Berta Cáceres var leder av organisasjonen COPINH, som i flere år har vært samarbeidspartner for Norsk Folkehjelp. Hun mottok drapstrusler, men fortsatte sitt utrettelige arbeid. Da Berta Cáceres i fjor ble tildelt «The Goldman Evironmental Prize», ble det understreket at hennes kamp for miljø og menneskerettigheter har kostet.

Det har da også gjort. Natt til torsdag 3. mars ble hun drept i sitt eget hjem.

Drapet på Cáceres følger i rekken av flere brutale angrep på menneskerettighetsaktivister som forsvarer retten til jord og naturressurser i Honduras.

– Drapet på Berta epresenterer et hardt slag mot de folkelige kampene og er en alvorlig advarsel til de som jobber mot en ensidig satsning på utvinningsindustri og vannkraft som ikke kommer befolkningen til gode og forvarer landets naturressurser. Vi i Norsk Folkehjelp er bekymret for våre kollegers liv og sikkerhet og ser med stor bekymring på den videre utviklingen i landet, sier Roberto Barra, programkoordinator for Norsk Folkehjelp i Honduras.

Mottaker av Raftoprisen 2015, Padre Melo, uttrykker sorg og fortvilelse over drapet på en aktivistkollega som har gjort et betydelig arbeid i det brede nettverket av organisasjoner som Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon ERIC  og Radio Progreso samarbeider med.

Melos sorg følges opp av forbundsleder Jan Olav Andersen, som stertk beklager utviklingen i Honduras. – Vi sørger sammen med dere, venner i Honduras, sier Andersen.

Bilde: Norsk Folkehjelp